21 d’abr. 2011

Marqués de Alella Blanc Allier 07

El blanc criança del 2007 de Marqués de Alella agafa el seu nom del tipus de roure francès -Allier- de les bótes on ha realitzat la seva criança.  És un vi elaborat exclusivament amb la varietat chardonnay, sense cap barreja amb la pansa blanca típica de la DO Alella. Com la majoria de bons vins blancs, ha desenvolupat fermentació malolàctica i criança en bóta sobre les seves mares ("lias finas") durant quatre mesos.

Groc palla amb reflexos daurats, molt lluminós i de certa densitat glicèrica. Aroma neta, fusta cremosa i certs matisos de lies fines, amb un fons encara vegetal i conseqüentment, varietal chardonnay, encara que no molt pronunciat. Boca d’excel·lent entrada amb el toc elegant, cremós i fumat de la varietat i el roure, acompanyat de records d’herbes aromàtiques de les mares i de fenc.

El vi, elaborat pel celler Marqués de Alella (grup Parxet), marida perfectament amb guisats de peix, pasta, sopes, fumets i truites. Es presenta en una ampolla fosca elegant i s'ha de servir a una temperatura òptima d'entre 6 i 8ºC. El grau alcohòlic és de 12,5 % vol.