12 de maig 2011

Jean Leon Reserva 2004

Cabernet Sauvignon del Penedès. Aquest Jean Leon Reserva del 2004 és un dels màxims exponents dels vins d'aquest celler de Torrelavit. Vint-i-quatre mesos de criança en bótes de roure francès i americà i altres dos anys de repòs en ampolla amb l'objectiu d'afinar tot el conjunt, certifiquen la seva gran qualitat.

Aquesta anyada potencia tota l'expressivitat del cabernet. És un vi negre complexe, pregon i aromàtic. A l'olfacte destaquen unes notes de codonyat i cireres molt persistents embolcallades amb aromes de fusta torrada. És un vi excel·lent per acompanyar carns vermelles, guisats de cullera, arrossos i formatges ben curats.
El vi es presenta en ampolla bordelesa de 75 centilitres. Té 13,5 graus de graduació alcohòlica i s'aconsella beure a una temperatura constant de 16 graus centígrads. Varietats: 85% cabernet saugvignon i 15% cabernet franc.

Jean Leon sempre ha tractat amb una gran delicadesa el cabernet sauvignon, no en va va ser el primer celler del país en elaborar els seus vins amb aquesta varietat no autòctona. És, per tant, l'origen del celler i la seva carta de presentació. Amb el Reserva 2004, Jean Leon engrandeix la seva història i la seva llegenda.