22 de febr. 2011

Kripta Gran Reserva

L'obra mestra del celler Agustí Torelló i Mata és el cava Kripta Gran Reserva. Considerat per molts el millor cava del país, el Kripta es presenta amb una ampolla en forma d'àmfora, molt elegant i original, i una etiqueta artística molt bella obra del pintor Rafael Bartolozzi, un dels grans del pop art espanyol.
 
És un cava de color daurat palla brillant i bombolla fina d'evolució lenta. Aroma afruitat i floral, equilibrat. Quant a les seves notes de tast es presenta suau, harmònic, persistent. Predomini de fruita madura i notes breus de fruites exòtiques. Acidesa justa. Elegant. Un cava extraordinari.

La joia de la bodega d'Agustí Torelló i Mata s'elabora amb raïms macabeu (45%), xarel·lo (23%) i parellada (32%) provinents de vinyes de més de 50 anys. És un cava fet a mà d'inici a fi que és terriblement versàtil, doncs combina bé amb tot.
 
Segons Jay Miller, que elabora la prestigiosa guia Robert Parker, el cava Kripta "pot competir amb els millors xampanys, és un dels millors que mai he tastat". La puntuació del Kripta en aquesta guia és de 94 punts sobre 100.
Té un volum alcohòlic del 13,5% i s'ha de servir a una temperatura de 7 o 8 graus.