22 de febr. 2011

Viña Ardanza Reserva 2001

Un clàssic de les bodegues La Rioja Alta. El Viña Ardanza reserva especial 2001 és un vi elaborat amb tempranillo (80%) i garnatxa (20%). Aquest vi és, segons el famós crític nord americà Robert Parker, "elegant al paladar i amb equilibri esplèndid, sabors saborosos, una concentració excel·lent i un final llarg i pur".
Com tots els clàssics, és un vi fiable, dels que no defrauden. Aquest Viña Ardanza 2001 és el primer reserva especial del segle XXI, d'una anyada escassa en quantitat però excepcional en qualitat. Només les anyades de 1964 (mítica, potser la millor del segle XX) i 1973 havien merescut la qualificació interna de reserva especial. Per tant, no cal dir-ho, ens trobem davant d'un vi d'una qualitat excepcional.

En boca es presenta estructurat i equilibrat, amb un final sedós i sofisticat que encara s'anirà arrodonint i potenciant amb el pas dels anys. Aquest Viña Ardanza marida especialment bé amb rostits i costelles de xai, caça de pèl, peixos amb salsa i formatges fumats i curats.

Té una gradació alcohòlica de 13,5% en volum i s'ha de sevir a una temperatura òptima de 17 graus.